Τα φυτικά έλαια του λεμονόχορτου, έχουν αποδειχτεί πως εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό πολλών ανθεκτικών στελεχών βακτηρίων και μυκήτων, κάνοντάς το ένα εξαιρετικό συστατικό για δυνατό ανοσοποιητικό.
Στη συνταγή θα βρεις επίσης κουρκουμά, το νέο trend υγιεινής διατροφής και μηλόξιδο.
ΥΛΙΚΑ
- 3 φλ. ζωμό λαχανικών
- 5 εκ. ρίζα γκαλάνγκαλ (μοιάζει αρκετά με το τζίντζερ, ως προς την γεύση και το άρωμα, τα οποία όμως είναι πιο έντονα ), ξεφλουδισμένη και τριμμένη (θα την βρεις σε καταστήματα με μπαχαρικά)
- 3-4 φύλλα καφίρ λάιμ, σε κομματάκια
- 2 κλωνάρια λεμονόχορτο, κομμένο σε μικρότερα κομμάτια
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φέτες
- 7 σταγόνες υγρή στέβια
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας χωρίς πρόσθετα
- 1 κ.σ. μηλόξιδο
- 2 κ.σ. σάλτσα ταμάρι χωρίς σιτάρι
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε φέτες
- 1 φλ. μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
- 1/4 φλ. χυμό λάιμ
- ξύσμα από ένα λάιμ
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, όσο θέλεις
- φύλλα κόλιανδρου, για το σερβίρισμα