Φτιάξε στον αγαπημένο σου μία μοναδική σούπα σοκολάτας και συνδύασέ τη άψογα με το λιαστό Samos Nectar, για να απογειωθεί η βραδιά.
Το λιαστό Samos Nectar, το ιστορικότερο κρασί της Σάμου, είναι ένα κρασί που ταξιδεύει τις αισθήσεις μεταξύ έντονων αρωμάτων αλλά και μιας μεστής γλυκύτητας ώστε να αφήσει ως αίσθηση τη μοναδική ισορροπία και τη μακρά, αξέχαστη επίγευσή του. Τα αρώματα σταφίδας, δαμάσκηνων και καβουρντισμένης κανέλας του Samos Nectar ταιριάζουν αρμονικά με τα αρώματα της κουβερτούρας και των καραμελωμένων φουντουκιών της ξεχωριστής αυτής σούπας σοκολάτας, δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικό «ερωτικό» ζευγάρι…
Δοκίμασε τη σούπα σοκολάτας της σεφ Μαρίας Εκμεκτσίογλου παρέα με ένα ποτήρι υπέροχο Samos Nectar.
Η συνταγή αναλυτικά:
Υλικά
- * 500 γραμμ. κουβερτούρα
- * 200 γραμμ. φρέσκο γάλα
- * 200 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
- * 2 κ.σ. πετιμέζι ή μέλι
- * 1 βανίλια σκόνη ή τους σπόρους από 1 στικ βανίλιας
- * ½ κ. γλ. κόκκινο καυτερό πιπέρι σε σκόνη
Για τη διακόσμηση
* σαντιγί
Για τα καραμελωμένα φουντούκια
- * 200 γραμμ. φουντούκια
- * 200 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
- * 3 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα φουντούκια. Στις 3 κ.σ. νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει η ζάχαρη να καραμελώνει. Πριν μαυρίσει, αδειάζουμε τα φουντούκια πάνω σε μαρμάρινη επιφάνεια. Μόλις κρυώσουν, τα σπάμε με ένα πλάστη.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σούπα σοκολάτας. Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα και την κρέμα γάλακτος, χωρίς να τα βράσουμε. Προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ρίχνουμε το πετιμέζι ή το μέλι, τη βανίλια (το στικ θα βγάλει περισσότερο άρωμα από τη σκόνη) και ταο πιπέρι. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα και σπασμένα φουντούκια. Τα ανακατεύουμε καλά καλά να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε σε μπολ με μια τεράστια μπάλα σαντιγί.