Συνταγή για salsa verde και ψητό αβοκάντο για vegan ψητά

Γεμάτο θρεπτικά συστατικά και καλά λιπαρά

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

Μπορεί το κρέας ή τα παράγωγά του να λείπουν από αυτή τη συνταγή, όμως δεν λείπει και η νοστιμιά. Το αβοκάντο με salsa verde είναι μια από τις συνταγές που αποδεικνύουν πως ο κατάλληλος συνδυασμός λαχανικών μπορεί να δημιουργήσει ένα σούπερ γευστικό αποτέλεσμα.

Αβοκάντο με salsa verde με στρογγυλά φασολάκια – Υλικά:

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 5 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Από 1 κ.σ. χοντροκομμένα φρέσκια μέντα, μαϊντανό, άνηθο, κόλιαντρο, εστραγκόν, σέλινο, νεροκάρδαμο και κάππαρη
  • 250 γρ. στρογγυλά φασολάκια
  • 400 γρ. μικρές ντομάτες ή ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα ή στη μέση
  • 4 αβοκάντο ώριμα, αλλά σφιχτά
  • 4 ραπανάκια κομμένα σαν σπιρτόξυλα
  • 1½ κ.γ. θαλασσινό
  • αλάτι συν επιπλέον για καρύκευμα

Εκτέλεση