Μπορεί το κρέας ή τα παράγωγά του να λείπουν από αυτή τη συνταγή, όμως δεν λείπει και η νοστιμιά. Το αβοκάντο με salsa verde είναι μια από τις συνταγές που αποδεικνύουν πως ο κατάλληλος συνδυασμός λαχανικών μπορεί να δημιουργήσει ένα σούπερ γευστικό αποτέλεσμα.
Αβοκάντο με salsa verde με στρογγυλά φασολάκια – Υλικά:
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
- 5 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Από 1 κ.σ. χοντροκομμένα φρέσκια μέντα, μαϊντανό, άνηθο, κόλιαντρο, εστραγκόν, σέλινο, νεροκάρδαμο και κάππαρη
- 250 γρ. στρογγυλά φασολάκια
- 400 γρ. μικρές ντομάτες ή ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα ή στη μέση
- 4 αβοκάντο ώριμα, αλλά σφιχτά
- 4 ραπανάκια κομμένα σαν σπιρτόξυλα
- 1½ κ.γ. θαλασσινό
- αλάτι συν επιπλέον για καρύκευμα