Μια υπέροχη συνταγή για μπακαλιάρο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Φανταστικές μπακαλιαροκροκέτες, πεντανόστιµες και τραγανές. Διαλέξτε παχιά φιλέτα παστού μπακαλιάρου και αφαιρέστε την πέτσα και τα σκληρά μέρη. Μουσκέψτε τα σε μπολ µε νερό που να τα σκεπάζει. Αλλάζετε συχνά το νερό ώστε να ξαλµυρίσει γρήγορα και να φουσκώσει η σάρκα του. Ο συνδυασμός µε τη σκορδαλιά είναι απλά τέλειος!
Υλικά συνταγής -Mερίδες: 8
Για τις μπακαλιαροκροκέτες:
500 γραµµ. ξαλµυρισµένος και καθαρισμένος μπακαλιάρος
2ξερά κρεµµύδια τριµµένα
4-5φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
1αυγό
1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκοµµένος
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουτάκι (330 ml)μπίρα
250 γραµµ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
μπόλικο φρέσκο πιπέρι
Για τη σκορδαλιά:
6-7πατάτες
5 σκελίδες σκόρδο
1/2λεμόνι (χυμός)
3 κ.σ. ξίδι από κρασί
1½ φλ. τσαγιού (στο 1½ φλ. υπολογίστε μισή ποσότητα από το κάθε λάδι)ελαιόλαδο και σπορέλαιο
αλάτι
1αυγό (βιολογικό)
Δες την εκτέλεση στο shape.gr