Κορμός πραλίνας με μπισκότα βουτύρου από τον Λευτέρη Λαζάρου

Ο αγαπημένος μας master chef μας αποκαλύπτει τα μυστικά του για συνταγές με σίγουρη επιτυχία

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΑΝΙΑ ΖΕΡΒΟΥ

Ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα γλυκά σοκολάτας είναι και το μωσαϊκό. Από την απλή καθημερινότητα, όπου μπορείς να το φτιάξεις πανεύκολα και να το έχεις στο ψυγείο σου, μέχρι και τις πιο γιορτινές περιστάσεις, ο κορμός σοκολάτας είναι μια σίγουρη λύση αν θέλεις να απολαύσεις κάτι απόλυτα γευστικό. Παρακάτω θα βρεις την πιο νόστιμη συνταγή για κορμό, με μπισκότα βουτύρου, από τον Λευτέρη Λαζάρου.

Η απόλυτη συνταγή για κέικ σοκολάτας από τον Λευτέρη Λαζάρου

Συνταγή για κορμό πραλίνας - Υλικά:

  • 400 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. πραλίνα
  • 150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ τμχ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 100 γρ. σταφίδα
  • 100 γρ. σπασμένα μπισκότα βουτύρου

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε στο μίξερ με το φτερό τη ζάχαρη, την πραλίνα και το βούτυρο μέχρι να διογκωθούν ελαφρώς.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Αφού παγώσει ο κορμός, τον βγάζουμε από τη φόρμα και είναι έτοιμος για σερβίρισμα.

Η αγαπημένη vegan συνταγή για κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και ελάχιστη ζάχαρη

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μπισκότα βουτύρου με μπισκότα σοκολάτας.