Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 400 γρ. ρύζι γλασέ
- 2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα στον τρίφτη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
- 2 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
- 1 αβγό
- 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμόνι
- 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
- 1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο αλεύρι για να τα αλευρώσω
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζω τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, το φλιτζανάκι του καφέ λάδι, τον μαϊντανό, το αβγό, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνω όλα τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Πλάθω το μίγμα σε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνω. Σε μια κατσαρόλα βάζω νερό και προσθέτω το 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι, αλάτι, πιπέρι, τη χοντροκομμένη ντομάτα και τον χυμό λεμονιού. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνω στην κατσαρόλα ένα ένα τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια και τα αφήνω να βράσουν και να χυλώσουν. Τρώγονται ζεστά