Συνταγή για φαλάφελ: Vegan και light κεφτεδάκια με ρεβίθια

Νόστιμη συνταγή για φαλάφελ, τέλεια και για την περίοδο της νηστείας

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

Τα φαλάφελ (ή ρεβιθοκεφτέδες) είναι τυπικό πιάτο της μεσανατολίτικης κουζίνας που έχει κατακτήσει μεγάλη δημοφιλία και γενικότερα, όσο η vegan διατροφή γίνεται συνήθεια σε περισσότερους. Εκτός από vegan, αυτή η συνταγή είναι και νηστίσιμη και μπορείς να την βάλεις στο πρόγραμμά σου τώρα, την Σαρακοστή.

Συνταγή για φαλάφελ – Υλικά:

Μερίδες 4 – Προετοιμασία 10 λεπτά – Εκτέλεση 6 λεπτά

  • 400 γραμμάρια ρεβίθια πλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 χούφτα μαϊντανό
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόλιαντρο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας (φτιαχτή ή αγοραστή)
  • πράσινη σαλάτα για τη γέμιση
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • πιτούλες για να τις γεμίσεις

Εκτέλεση:

Δες τη συνέχεια της συνταγής στο shape.gr