Τα φαλάφελ (ή ρεβιθοκεφτέδες) είναι τυπικό πιάτο της μεσανατολίτικης κουζίνας που έχει κατακτήσει μεγάλη δημοφιλία και γενικότερα, όσο η vegan διατροφή γίνεται συνήθεια σε περισσότερους. Εκτός από vegan, αυτή η συνταγή είναι και νηστίσιμη και μπορείς να την βάλεις στο πρόγραμμά σου τώρα, την Σαρακοστή.
Συνταγή για φαλάφελ – Υλικά:
Μερίδες 4 – Προετοιμασία 10 λεπτά – Εκτέλεση 6 λεπτά- 400 γραμμάρια ρεβίθια πλυμένα και στραγγισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 χούφτα μαϊντανό
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλιά του γλυκού κόλιαντρο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού τσίλι σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
- 200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας (φτιαχτή ή αγοραστή)
- πράσινη σαλάτα για τη γέμιση
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- πιτούλες για να τις γεμίσεις
Εκτέλεση:
Δες τη συνέχεια της συνταγής στο shape.gr