Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται τη συνταγή για αντιοξειδωτικό super food παγωτό χωρίς ζάχαρη στο νέο βιβλίο συνταγών "Super γλυκά για όλους" που κυκλοφορεί με το 7 Μέρες TV την Παρασκευή 24 Ιουνίου.
Βρες περισσότερες συνταγές στο argiro.gr
ΥΛΙΚΑ:
2 ώριμες μπανάνες
1 κ.γ. σκόνη πράσινο τσάι macha
(βιολογικά προϊόντα )
120 γρ. χλιαρό νερό
150 γρ. γάλα καρύδας πλήρες
1 κ.γ. σιρόπι Αγαύης ή περισσότερο,
κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Καθαρίζουμε τις μπανάνες. Τις κόβουμε σε
φέτες λεπτές και τις βάζουμε στην κατάψυξη
να παγώσουν για 1 ώρα.
2. Αφήνουμε για 5' σε θερμοκρασία δωματίου να
σπάσει ο πάγος.
3. Σε μπολ βάζουμε τη σκόνη πράσινο τσάι και
προσθέτουμε, ανακατεύοντας, το χλιαρό νερό,
μέχρι να εμφανιστεί αφρός στην επιφάνεια.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
4. Στο μπλέντερ βάζουμε τις παγωμένες μπανά-
νες, το πράσινο τσάι, το σιρόπι Αγαύης και το
γάλα καρύδας.
5. Σερβίρουμε αμέσως όπως είναι παγωμένο και
αφράτο σαν τζελάτο, απολαμβάνοντας όλα τα
οφέλη του αντιοξειδωτικού matcha πράσινου
τσαγιού.
ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 10', ΑΝΑΜΟΝΗ 1 ΩΡΑ