Το brownies είναι το πλέον αγαπημένο μου σοκολατογλυκό! Πάντα ψάχνω έναν τρόπο να απογειώσω αυτή τη βελούδινη μάζα σοκολάτα που λιώνει στο στόμα με μια πιο έντονη πινελιά! Αυτή τη φορά το τόλμησα με τυρί κρέμα που εκτός από υπέροχα δεμένες γεύσεις προσφέρει και ένα εντυπωσιακό styling.
Vegan κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, έτοιμος σε 5 λεπτά
Συνταγή για brownies | Swirl brownies με κρέμα τυριού
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο
- 440 γρ. Ζάχαρη
- 4 Μεγάλα Αυγά
- 70 γρ. Κακάο
- 1 βανίλια
- 50 γρ. Αλεύρι
- 230 γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα σε κομματάκια
Για την κρέμα τυριού
- 200 γρ τυρί κρέμα
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλέτα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσέχοντας να μην κάψει πολύ.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς.
Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια και χτυπημένα τα αυγά.
Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην ψηθούν τα αυγά.
Τέλος, προσθέτουμε την κουβερτούρα σοκολάτα και το κοσκινισμένο αλεύρι.
Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μίγμα στο ταψάκι.
Ανακατεύουμε το τυρί με το αυγό και τη βανίλια.
Στην επιφάνεια την κρέμα τυριού και ψήνουμε για 25? – 30? λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε το brownie σε κομμάτια.
Tip: Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε στο μίγμα 2 πρέζες αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ για να αναδείξουμε την γεύση της σοκολάτας.