Ο καιρός είναι αρκετά κρύος και εμείς θα σου δώσουμε μια εναλλακτική, λαχταριστή συνταγή για να σε κρατήσει ζεστή.
Ένα κρεμμώδες κινόα με κολοκύθα που θα μοιάζει με πεντανόστιμο ριζότο. Φτιάξτο και θα μας θυμηθείς· να σε προειδοποιήσουμε πως μάλλον θα ζητήσεις και δεύτερο πιάτο.
Υλικά:
4 κ.σ. βούτυρο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ½ φλ. κινόα (το έχουμε πλύνει καλά με άφθονο νερό)
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
4 φλ. ζωμό λαχανικών1 φλ. πουρέ κολοκύθας
2 φλ. μανιτάρια (προαιρετικά)
½ φλ. παρμεζάνα
Αλάτι & πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά, λιώνεις 2 κουταλιές βούτυρο. Ρίχνεις τα κρεμμυδάκια και μόλις μαλακώσουν προσθέτεις το κινόα. Ανακατεύεις μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου υγρά.
Στη συνέχεια προσθέτεις το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνεις 2 φλυτζάνια ζωμό, χαμηλώνοντας ταυτόχρονα την ένταση της φωτιάς. Χωρίς να κλείσεις το καπάκι αφήνεις τα υλικά να μαγειρευτούν για 5-10' περίπου και στη συνέχεια συμπληρώνεις με ακόμη ένα φλυτζάνι ζωμό. Μόλις απορροφηθεί και αυτό, ρίχνεις το τελευταίο μαζί με τον πουρέ κολοκύθας.
Καθ' όλη τη διάρκεια της συνταγής, μην ξεχνάς να ανακατεύεις το φαγητό.
Όταν φτάσει στο σημείο που το κινόα θα είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνεις σταδιακά την παρμεζάνα.
Σε ένα άλλο τηγάνι λιώνεις δύο κουταλιές βούτυρο και σοτάρεις τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνεις με ½ φλυτζάνι κρασί, προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και αποσύρεις από την φωτιά, διατηρώντας τα ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.
Σερβίρεις το κινόα, γαρνίρεις με τα σοταρισμένα μανιτάρια, φλοίδες παρμεζάνας και λόγι φρεσκοτριμμένο πιπέρι.