Κλασικό και αγαπημένο, το σουφλέ σοκολάτας σε μία εύκολη συνταγή. Δες παρακάτω πώς θα το φτιάξεις για ένα γρήγορο και νόστιμο αποτέλεσμα.
Vegan κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, έτοιμος σε 5 λεπτά
Σουφλέ σοκολάτας
Υλικά για 6 άτομα:
- 300 γρ. γάλα
- 50 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούτα σπασμένη σε κομματάκια
- 25 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 κρόκοι αυγών
- λίγο αλάτι
- 20 ml κονιάκ
- λίγη ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
1. Βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτετε τη σοκολάτα, το αλεύρι αραιωμένο σε λίγο γάλα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να βράσουν και αποσύρετε από τη φωτιά.
2. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών και τους προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα. Κατόπιν ρίχνετε το βούτυρο και το κονιάκ και χτυπάτε καλά. Με τα ασπράδια των αυγών ετοιμάζετε σφιχτή μαρέγκα (χτυπώντας με το μίξερ) και την ενσωματώνετε απαλά στο προηγούμενο μείγμα.
3. Μοιράζετε το μείγμα σε 6 ατομικά πυρέξ ή σε ένα μεγάλο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο 20’. Πασπαλίζετε το σουφλέ με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Γλυκό σαλάμι με πραλίνα από τον Στέλιο Παρλιάρο
Πηγή: Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής