Θέλεις να έρθεις πιο κοντά με την ελληνική κουζίνα και να κάνεις ένα «ταξίδι» στις γεύσεις της χώρας μας; Η σεφ Ντίνα Νικολάου σε προσκαλεί στα μαθήματα μαγειρικής που διοργανώνει στον 3ο όροφο του Yoleni’s Flagship store.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να ξεκινήσουν ένα δημιουργικό ταξίδι στις γεύσεις και τα αρώματα που απλόχερα προσφέρει η ελληνική γη, πάντα με την μεθοδική καθοδήγηση της σεφ. Οι πρωτότυπες ιδέες, συνταγές και γαστρονομικά μυστικά είναι τα τρία στοιχεία που καθιστούν τα Yoleni’s Cooking Classes μοναδικά!
Τα μαθήματα έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Οκτώβριο, ενώ τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβριο το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018
1 Νοεμβρίου: Γευστικό ταξίδι στη Σάμο
Ο ΕΟΣ Σάμου είναι ένας από τους παλαιότερους συνεταιρισμούς της Ελλάδας και συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων οινοποιείων της χώρας μας! Το σαμιώτικο κρασί αποτελεί βασικό οινικό πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο. Τα κρασιά της Σάμου συγκεντρώνουν εκατοντάδες διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις. Δεν χρειάζονται άλλες αφορμές για να τα απολαύσουμε με πρωτότυπες συνταγές γλυκές και αλμυρές.
28 Νοεμβρίου: Γνωρίστε το Ελληνικό χαβιάρι
Μάθε για ελληνικό χαβιάρι και την εκτροφή του στην Ελλάδα και προετοιμάσου για μια βραδιά με λάμψη και γεύση.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018
10 Δεκεμβρίου: «Κολλήστε» με τη Stayia Farm
Δύο νέα παιδιά, με όραμα, κατάφεραν να παράγουν εξαιρετικά, βιολογικά μέλια αλλά και βασιλικό πολτό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τραγανό παραδοσιακό παστέλι. Αυτή τη στιγμή τα προϊόντα τους ταξιδεύουν στην Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ιαπωνία αλλά και σε άλλες 11 ευρωπαϊκές χώρες. Μελένια, λοιπόν, τα μαγειρέματά μου και όποιος έρθει… κόλλησε…
12 Δεκεμβρίου: Μεθάμε με το «Τσίπουρο των Φίλων»
Ήρθε η ώρα, να γνωρίσουμε το μοναδικό «Τσίπουρο των Φίλων» και να μαγευτούμε. Η παραγωγή του Τσίπουρου γίνεται στο αποστακτήριο της Νεμέας χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη, στέμφυλα από προσεκτικά διαλεγμένα, ώριμα και υγιή σταφύλια, χαρίζοντας στο τελικό απόσταγμα τα πιο λεπτά και φινετσάτα αρώματα των ποικιλιών της Νεμέας.
14 Δεκεμβρίου: Ταξίδι γεύσης στην Κρήτη
Μια βραδιά αφιερωμένη στον απόλυτο «Οδηγό Μαγειρικής του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας». Η Λένα Ηγουμενάκη, ψυχή του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας θα μας «ξεναγήσει» στις σελίδες του, αλλά κυρίως, στις συνταγές του που θα απολαύσουμε όλοι μας. Ο Μανώλης Κασσάκης, νέας γενιάς αλλαντοποιός από την Κρήτη θα μας τρατάρει το εξαιρετικό απάκι του, το υπέροχο τυράκι Σταματογιώργης από την οικογένεια Παπαδάκη (Σμάρι Πεδιάδας), αλλά και ο Δημήτρης Νικολιδάκης, του Κρητικού Φούρνου, θα μας μιλήσει για το μοναδικό επτάζυμο κριτσίνι. Ταξίδι στην Κρήτη λοιπόν, μέσα από τη γεύση.
17 Δεκεμβρίου: Tαξιδεύουμε στη Σαντορίνη με το Vinsanto
Το Vinsanto, το κόσμημα της Σαντορίνης με την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα είναι ένας επιδόρπιος οίνος από λιαστό Ασύρτικο και Αηδάνι. Η ωρίμανση 3 ετών σε δρύινα βαρέλια προσδίδει μεστό, βελούδινο χαρακτήρα, ενώ αγκαλιάζει νότες μελιού, λεμονιού, αρώματα σταφίδας και γλυκών μπαχαρικών. Είναι το τέλειο γιορτινό κρασί που πρέπει να γνωρίσετε και να αγαπήσετε. Μαγειρέματα γιορτινά, λοιπόν, με το κοσμαγάπητο Vinsanto.
19 Δεκεμβρίου: Άδολο… Η καρδιά της καρδιάς του Ούζου Πλωμαρίου
Το Άδολο είναι η τρίτη απόσταξη της "καρδιάς" του Ούζου Πλωμαρίου που αποστάζεται με υπομονή, για 13 ώρες, μέσα στο σφυληρατημένο στο χέρι χάλκινο άμβυκα του 1911 και αποτελεί την "καρδιά της καρδιάς" του Ούζου Πλωμαρίου. Οι συνταγές της σεφ θα το αναδείξουν, θα το μεταμορφώσουν και θα το απογειώσουν.