Συνταγή για κοτόπουλο στιφάδο
Υλικά
- 1 κοτόπουλο γύρω στα 1300 γραμμ.
- 1300 γραμμ. κρεμμυδάκια
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 φύλλα δάφνης
- λιγότερο από μισό κουταλάκι γαρύφαλλα τριμμένα
- αλάτι, λάδι και πιπέρι
- 1 κουταλιά σάλτσα ή μερικές ώριμες ντομάτες
Εκτέλεση
Παίρνουμε το κοτόπουλο και αφού βγάλουμε την εξωτερική πέτσα, το κόβουμε σε κανονικά κομμάτια, το πλένουμε και το βάζουμε να στραγγίσει. Kαθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε και αυτά και τα βάζουμε να στραγγίσουν. Bάζουμε σε τηγάνι λάδι να κάψει και τηγανίζουμε όλα τα κομμάτια το κοτόπουλο και κατόπιν όλα τα κρεμμυδάκια με τα σκόρδα. Για να μην γίνει πολύ βαρύ το στιφάδο, βάζουμε άλλο λάδι, σε κατσαρόλα να βράσει. Tοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο, τα κρεμμυδάκια, το κρασί, την σάλτσα, αφού την διαλύσουμε σε λίγο νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει με σιγανή φωτιά και να μείνει με το λάδι του.
Συνταγή για κοτόπουλο φρικασέ | Μια κλασική Πολίτικη συνταγή
Συνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια και τυρί