ST'ASTRA: Εποχικότητα και οργανικές πρώτες ύλες δια χειρός Κώστα Τσίγκα

Dining με θέα σε όλη την Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Σε ένα από τα πιο κλασικά ξενοδοχεία της Αθήνας, το Radisson Blu Park Hotel, δοκιμάζεις καλομαγειρεμένα πιάτα γεμάτα φρεσκάδα, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνεις από ψηλά τη θέα σε όλη την Αθήνα. Το εστιατόριο ST'ASTRA, που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, μπαίνει δυναμικά, αυτό το χειμώνα, στον χάρτη των καθημερινών γαστρονομικών επιλογών της πόλης.

Ο σεφ Κώστας Τσίγκας προτείνει νέα πιάτα και ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία του

Cooked Freshness. Eποχικές και οργανικές πρώτες ύλες αποτελούν εξαιρετική επιλογή για ένα δείπνο σε έναν καλαίσθητο - non smoking - χώρο, οι οποίες μπορούν να συνοδευτούν με εξαιρετικά κοκτέιλ ή κρασιά από την κάβα του εστιατορίου. Mε health centered προσανατολισμό και ιδιαίτερη προτίμηση στα superfoods, ο Κώστας Τσίγκας που επιμελείται το μενού, με σεφ κουζίνας τον Δημήτρη Κανταράκη, μας προτείνουν να φάμε υγιεινά και πεντανόστιμα. Η μαγειρική ομάδα είναι αφοσιωμένη στη λογική του Cooked Freshness. Γι' αυτό και μαγειρεύουν φρέσκα και ντόπια κυρίως υλικά, γευστικά και γεμάτα βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, κομμένα και μαγειρεμένα στην

ακμή τους.

Ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίζουν, είναι ο φρέσκος σολομός με αβοκάντο, λαχανικά, quinoa (bio), σόγια, λάιμ και miso, τα χτένια με jamon πορτσίνι μανιτάρια και ταρτουφάτα, ο φρέσκος τόνος μαριναρισμένος σε miso με σάλτσα από γλυκά μπιζέλια και ψητά καρότα, καθώς επίσης το black label burger με τρούφα, τυρί ταλέτζιο και "μαρμέλαδα" μπέικον. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στα γλυκά, τα οποία "κλέβουν" την παράσταση, με την πάβλοβα να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, σε μία ανάλαφρη εκδοχή με κρέμα γιαούρτι, φρέσκα μούρα, σιρόπι από χαμομήλι και λεβάντα.

Info

St’astra, Radisson Blu Park Hotel Athens, Λ. Αλεξάνδρας 10 , Αθήνα, 210-889450, www.rbathenspark.com.(Δωρεάν parking εντός ξενοδοχείου)

Κάθε Κυριακή 12:00 - 17:00 brunch menu