Δοκίμασε το γευστικό σπιτικό παγωτό λεμόνι και απόλαυσε ένα από τα πιο νόστιμα και δροσιστικά επιδόρπια τα απογεύματα του καλοκαιριού.
Συνταγή για παγωτό κασάτο από τον Στέλιο Παρλιάρο
Σπιτικό παγωτό λεμόνι
Υλικά συνταγής
- 2 λεμόνια
- 2 κεσεδάκια (200 γραμμ. το καθένα) γιαούρτι
- 1 κεσεδάκι γάλα εβαπορέ
- 1 κεσεδάκι γάλα φρέσκο
- 2 κεσεδάκια κρέμα γάλακτος πολύ παγωμένη
- 2 κεσεδάκια ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 30΄. Θα χρησιμοποιήσουμε το κεσεδάκι από το γιαούρτι σαν μεζούρα για όλα τα υλικά. Τα λεμόνια θέλω να είναι φρέσκα και ακέρωτα.
Αφού πάρουμε το ξύσμα από τα λεμόνια το βάζουμε σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε 3 κ.σ. από τη συνολική ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να λιώσει καλά η ζάχαρη, περίπου 30΄. Όταν το βγάλουμε η ζάχαρη θα έχει γίνει κίτρινο σιρόπι. Σε μπολ βάζουμε το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό.
Τα ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη. Σε μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σε παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και ανακατεύουμε.
Τέλος ενώνουμε τα δύο μείγματα. Βάζουμε το υλικό να παγώσει στην κατάψυξη. Μόλις αρχίσει και σφίγγει λίγο, μετά από 1 ώρα, το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει και το ξαναπαγώνουμε.
Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε τη διαδικασία αυτή τόσο πιο αφράτο παγωτό θα έχουμε στο τέλος.
Συνταγή για παγωτό βανίλια – σοκολάτα με 4 υλικά και χωρίς παγωτομηχανή