Σούπα βελουτέ με ρεβίθια | Η τέλεια συνταγή για τις κρύες μέρες του χειμώνα

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

Σούπα βελουτέ με ρεβίθια – Υλικά για 6 άτομα:

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 400 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • τα κοτσάνια από ένα μάτσο μαϊντανό (δεμένα)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 125 ml λάδι
  • πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
  • μία πρέζα μπούκοβο (τριμμένες καυτερές πιπερίτσες)
  • χυμός από 1½ λεμόνι