Σολομός με miso και κινέζικο λάχανο, μία σούπερ ιαπωνική συνταγή

Με μόλις 20 λεπτά προετοιμασία

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

Σολομός με miso και κινέζικο λάχανο

Μερίδες: 4 Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά

Υλικά

  • · 600 γρ. φιλέτο σολομού, κομμένο σε 4 φέτες
  • · 2 «κεφάλια» κινέζικο λάχανο bok choy, κομμένο στη μέση κατά μήκος
  • · 1/4 φλ. σάλτσα στρειδιών (oyster sauce)
  • · 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • · 1 κ.σ. miso
  • · 1 κ.σ. νερό
  • · 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • · Άλάτι θαλασσινό
  • · Μία κόκκινη στρογγυλή πιπεριά, κομμένη σε δαχτυλίδια
  • · 90 γρ. μανιτάρια shiitake σε λεπτές φέτες
  • · 4 κρεμμυδάκια ξερά, σε πολύ λεπτές φέτες
  • · 2 κ.σ. σπόροι σουσαμιού (προαιρετικά)