Σολομός με μπρόκολο | Υγιεινό, ελαφρύ πιάτο και γεμάτο θρεπτικά συστατικά

Η τέλεια επιλογή ειδικά αν ακολουθείς υγιεινή διατροφή εν όψει καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΠΑΣΧΑΛΗ

Σολομός με μπρόκολο: ένα κλασικό και αγαπημένο πιάτο, ιδανικό για ένα ελαφρύ μεσημεριανό ειδικά τώρα, που προετοιμάζεσαι για την εμφάνισή σου στην παραλία.

Σολομός με βότκα και παπαρδέλες | Μία εύκολη συνταγή που εντυπωσιάζει γευστικά

Σολομός με μπρόκολο

Υλικά για 6 άτομα

  • 6 φέτες σολομού (ή φιλέτα) χωρίς πέτσα
  • 750 γρ. μπρόκολο
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 ml.λευκό κρασί
  • 80 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
  • 5 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Αλείφετε 6 κομμάτια αλουμινόχαρτο με λίγο βούτυρο. Πλένετε, στραγγίζετε και στεγνώνετε τα φιλέτα ή τις φέτες του ψαριού. Τα τοποθετείτε πάνω στα αλουμινόχαρτα και τα περιχύνετε με λίγο ακόμα βούτυρο .Κλείνετε τα αλουμινόχαρτα και ψήνετε τα φιλέτα για 35’.

2. Κατόπιν ανοίγετε προσεκτικά τα αλουμινόχαρτα και ρίχνετε το ζουμί σε μικρό κατσαρολάκι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το αχνίζετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το ροκφόρ και δένετε τη σάλτσα αυτή σε χαμηλή φωτιά.

3. Ζεματίζετε το μπρόκολο για 5’-6’ και το στραγγίζετε. Το περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο. Σερβίρετε τα φιλέτα του ψαριού με το σοταρισμένο μπρόκολο και περιχύνετε με τη σάλτσα.

Συνταγή για χούμους με λιαστή ντομάτα | Ένα twist σε μια κλασική συνταγή

Πηγή: Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής