Σοκολατένια τάρτα καραμέλας | Ένας κλασικός και αγαπημένος συνδυασμός

Ο συνδυασμός της σοκολάτας με την καραμέλα είναι κλασικός και αγαπημένος

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη (coolartisan.gr)

Ο συνδυασμός της σοκολάτας με την καραμέλα είναι κλασικός και αγαπημένος! Σε αυτή τη συνταγή η βελούδινη καραμέλα πλημμυρίζει μια τραγανή βάση τάρτας από σοκολάτα!

Vegan κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, έτοιμος σε 5 λεπτά

Σοκολατένια τάρτα καραμέλας | Για τη ζύμη:

  • 80 γρ. βούτυρο, από το ψυγείο, κομμένο σε κυβάκια
  • 65 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά (προτιμήστε βιολογικά)
  • 175 γρ. αλεύρι 40 γρ. κακάο

Για τη γέμιση:

  • 160 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ ψημμένα φουντούκια

Εκτέλεση

Για τη ζύμη της τάρτας

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν.
  • Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  • Bάζουμε τη ζύμη σε μια ατομικές φόρμες τάρτας που έχουμε βουτυρώσει και την ανοίγουμε σιγά – σιγά με τα μήλα των δαχτύλων μας, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της φόρμας και τα τοιχώματα.
  • Τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη (ειδική για ψήσιμο) και τη γεμίζουμε με ξερά φασόλια ή ρύζι. Τ
  • ην ψήνουμε για 20 λεπτά, έπειτα αφαιρούμε τη μεμβράνη με τα φασόλια ή το ρύζι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει.

Για την Γέμιση Καραμέλας

  • Βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 10 – 15 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα με σκούρο ξανθό χρώμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, απλώνουμε πάνω από την προψημένη ζύμη της τάρτας, στολίζουμε με ψημένα φουντούκια και σερβίρουμε