Υλικά
1 κούπα ηλιέλαιο
1 αυγό
1/2 πορτοκάλι το χυμό (περίπου 1/2 της κούπας)
1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
1 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλο ασπρισμένο, καβουρντισμένο και τριμμένο
1 φλιτζ. τσαγιού κακάο κοσκινισμένο
3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κοφτή αλάτι
1 βανίλια
Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
επιπλέον αμύγδαλο καβουρντισμένο και τριμμένο για το πασπάλισμα και μια κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί μαζί με 1 κ.σ. βούτυρο και 2 κουταλιές γάλα εβαπορέ