Σούπα σοκολάτας με μπισκότο σοκολάτας

Από τον Στέλιο Παρλιάρο<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Από τον Στέλιο Παρλιάρο


Μερίδες: περίπου 6,
Προετοιμασία: 50΄-60΄,
Ψήσιμο: 42΄-43΄


Υλικά
Σούπα

200 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
1 κιλό φρέσκο γάλα, πλήρες
2-3 αστεροειδή γλυκάνισα
φλούδες από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)

Μπισκότα

35 γρ. βούτυρο αγελάδας
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι (ακέρωτο)
3 αυγά
2 κρόκοι αυγών
300 γρ. ζάχαρη άχνη
20 γρ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
410 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130 γρ. φουντούκια
130 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Σούπα

Βάζουμε τα δύο είδη σοκολάτας σε ένα μεγάλο μπολ. Βράζουμε το μισό από το γάλα μαζί με τα αστεροειδή γλυκάνισα και τη φλούδα πορτοκαλιού και μόλις πάρει βράση, το σουρώνουμε πάνω από τις σοκολάτες. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να λιώσουν οι σοκολάτες και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα. Σερβίρουμε σε 6 περίπου μπολ της σούπας μαζί με μπισκότα και, αν θέλουμε, και φρούτα.

Μπισκότα

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρά τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε ξανά. Ρίχνουμε τα φιστίκια, τα φουντούκια και το βούτυρο με το χυμό λεμονιού και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 3 μακρόστενα μπαστούνια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150?C για 40 λεπτά έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ζεσταίνουμε ξανά το φούρνο στους 180?C, κόβουμε τα μπαστούνια σε λεπτές φέτες και τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.