Σούπα με κίτρινη κολοκύθα, αχλάδι και καστανό ρύζι
Υλικά για 4 άτομα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μικρή κολοκύθα κίτρινη
- 60 γρ. άγρια μανιτάρια πορτσίνι
- 1 πράσο χοντροκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 τεμ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών ζεστό
- 2 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 100 γρ. ρύζι καστανό
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1/2 κ.γ. εστραγκόν
- αλάτι
Για το γαρνίρισμα
- Θυμάρι
- φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- λεμόνι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα, τα μανιτάρια, το πράσο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Φλαμπάρουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το ζωμό, το εστραγκόν, το αλάτι και το ρύζι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε την σούπα για 30 λεπτά.
- Μετά τα 30 λεπτά ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε το αχλάδι, ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Από τη μαμά της Ελένης Μανώλη, την κυρία Πόπη