Σούπα με καρότο και πορτοκάλι
Υλικά
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ολόκληρο τσίλι ψιλοκομμένο
- 1 κομμάτι τζίντζερ τριμμένο (1,5 εκατοστά)
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 8 μεσαίου μεγέθους καρότα, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1/4 φλιτζάνι φακές (προαιρετικό)
- 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- χυμό από μισό πορτοκάλι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, το τζίντζερ και το ξύσμα μέχρι να γίνουν διάφανο (περίπου 2-3 λεπτά).
- Προσθέστε τα καρότα και τις φακές αν θέλετε και ανακατέψτε, προσθέστε το ζωμό και μαγειρέψτε για 40 λεπτά ή μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν.
- Ανακατέψτε τη σούπα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέστε το μέλι, το χυμό και τα καρυκεύματα και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστή.