Το καλοκαίρι έρχεται σιγά σιγά και όπως είναι φυσικό όλοι αναζητούμε ένα τρόπο να διαμορφώσουμε αλλιώς τη διατροφή μας και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τις πρώτες μας βουτιές στη θάλασσα.
Γι’ αυτό και μεις είμαστε εδώ και σου βρήκαμε τις καλύτερες μπάρες δημητριακών που μπορείς να καταναλώσεις κάθε στιγμή της ημέρας και να τις έχει μόνιμα στη τσάντα σου!
ΥΛΙΚΑ
• 450 γραμμάρια ταχίνι
• 200 γραμμάρια μέλι
• 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
• 150 γραμμάρια διάφορους ξηρούς καρπούς (φιστίκια Αιγίνης, καρύδια, φουντούκια)
• 150 γραμμάρια δημητριακά
• 200 γραμμάρια βρώμη
• 80 γραμμάρια cranberries
Μέθοδος Εκτέλεσης
• Ζεσταίνουμε το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
• Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μην σφίξει πολύ το μείγμα.
• Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ με μεμβράνη από πάνω ,στα μικροκύματα στα 800 watt για 2 λεπτά ή σε μπεν μαρί.
• Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ταχινιού-μελιού.
• Τέλος προσθέτουμε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και τα cranberries και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ. Ρίχνουμε και τα δημητριακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι.
• Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης πάνω σε ένα ταψί 20 Χ 30 εκ. Απλώνουμε το μείγμα από πάνω, ρίχνουμε λίγα ακόμα δημητριακά από πάνω, κλείνουμε τη μεμβράνη από πάνω και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 3-4 ώρες.
• Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε 20 ισομερείς μπάρες πάχους 5 εκατοστών