Συνεργάστηκε η Κλαίρη Παπαβασιλείου, διαιτολόγος-διατροφολόγος MSc
Τα διατροφικά συμπληρώματα μπορεί να είναι απλώς κάτι που χρειάζεσαι σε συγκεκριμένες περιόδους. Ποιο απ’ όλα όμως; Βάλαμε τους τρεις βασικούς «παίκτες» στο μικροσκόπιο.
Σίδηρος
Αυτό το ζωτικής σημασίας μέταλλο βοηθά τα ερυθρά αιμοσφαίρια να μεταφέρουν το οξυγόνο σε όλο σου το σώμα. «Επίσης, συμμετέχει ενεργά στην παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό και στην ανάπτυξη των κυττάρων. Σε περιπτώσεις έλλειψής του, όπως στη σιδηροπενική αναιμία, ο οργανισμός εκδηλώνει συμπτώματα κόπωσης, αδυναμίας, μειωμένης συγκέντρωσης ή διάθεσης και τριχόπτωσης» εξηγεί η διατροφολόγος Κλαίρη Παπαβασιλείου.
How to: Πρόσθεσε στη διατροφή σου τροφές που περιέχουν σίδηρο, όπως κόκκινο κρέας, όσπρια, ξηροί καρποί και σκούρα πράσινα λαχανικά. Συνδύασέ τα με χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού γιατί η βιταμίνη C συμβάλλει στην απορρόφησή του.
Να πάρεις συμπλήρωμα; Σε κάποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο, οπότε συζήτησέ το με το γιατρό σου.