Συνταγή για ραφιόλια Πάρου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Σαν τυροπιτάκια με μέλι, τα ραφιόλια είναι μια υπέροχη Παριανή συνταγή, ιδανική γι ατο Πασχαλινό τραπέζι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΑΣΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δες παρακάτω τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για ραφιόλια Πάρου.

ΡΑΦΙΟΛΙΑ (Συνταγή από την Πάρο)

ΜΕΡΙΔΕΣ 8

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30'

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ 30'

1 κιλό γλυκιά μυζήθρα

1 φλ. μέλι

1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη

1 κ.γ. κανέλα σκόνη

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

3 αβγά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

κανέλα

1 φλ. μέλι χλιαρό

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

1/2 κιλό αλεύρι

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1½ φλ. χλιαρό νερό

ελαιόλαδο για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μπολ ρίχνουμε τη φρέσκια μυζήθρα, το μέλι, την κανέλα, την τριμμένη φρυγανιά και τα αβγά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά μέχρι να ενωθούν.

2. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και στη συνέχεια ανοίγουμε με τον πλάστη λεπτό φύλλο. Με ένα ποτήρι με φαρδύ στόμιο κόβουμε στρογγυλά κομμάτια.

3. Γεμίζουμε το κάθε κομμάτι ζύμης με μια κουταλιά της σούπας γέμιση και το κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου, πιέζοντας το καλά με ένα πιρούνι.

4. Μόλις είναι έτοιμα τα ραφιόλια, τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.

5. Μόλις κρυώσουν τα περιχύνουμε με το χλιαρό μέλι και την κανέλα. Εναλλακτικά τα αραδιάζουμε σε ταψί, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 30' μέχρι να ροδίσουν.