Η περίοδος είναι η κατάλληλη για να δοκιμάσεις εύκολες συνταγές για σπιτικά παγωτά. Παρακάτω θα βρεις τρεις ιδιαίτερες συνταγές, Παρφέ Σοκολάτα, Κασάτο και Παρφέ Φράουλας από τον Στέλιο Παρλιάρο.
Συνταγή για παγωτό κανέλα | Εύκολο, σπιτικό και τόσο γευστικό
Νουγκατίνα με φράουλες, χαλβάς με σουμάδα, μπαβαρουάζ µε ξηρούς καρπούς
Συνταγές για σπιτικά παγωτά | Παρφέ Σοκολάτα, Κασάτο και Παρφέ Φράουλας από τον Στέλιο Παρλιάρο
Παρφέ Σοκολάτα σε τούρτα
Υλικά
- 200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί
- 6 τεμ. κρόκοι αυγών
- 150 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. μέλι
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στην κουζινομηχανή μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
- 80 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Σος
- 150 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
- 150 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
Εκτέλεση
Βράζουμε τη ζάχαρη με 50 γρ. νερό. Παράλληλα, χτυπάμε τους κρόκους στην κουζινομηχανή. Μόλις η ζάχαρη αρχίσει να γίνεται παχύ σιρόπι (αν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, να δείχνει 120ºC), αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε το σιρόπι σιγά-σιγά στον κάδο της κουζινομηχανής, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει ένα πολύ αφράτο και υπόλευκο μείγμα και να κρυώσει ο κάδος (θα τον είχε ζεστάνει το σιρόπι).
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε και στο τέλος ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και τις σταγόνες σοκολάτας. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μεταλλική φόρμα της αρεσκείας μας, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το διατηρούμε στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει καλά (περίπου 8 ώρες ή 1 νύχτα).
Σος
Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν βράσει το αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει μία λεία σος. Σερβίρουμε τη σος, κατά προτίμηση ζεστή, πάνω από το παρφέ.
Παγωτό Κασάτο
Βρες εδώ τη συνταγή για το ξεχωριστό παγωτό
Παρφέ Φράουλας
Υλικά
- 500 γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες (καθαρό βάρος) + μερικές επιπλέον για το σερβίρισμα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
- 100 γρ. γιαούρτι πλήρες, στραγγιστό
- 250 γρ. άχνη ζάχαρη
- φράουλες για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ. Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μεταλλικό μπολ και τον ανακατεύουμε πολύ καλά με την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ανά 20 λεπτά το βγάζουμε και το ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη, ώστε να σπάνε οι μεγάλοι παγοκρύσταλλοι που σχηματίζονται και να παγώνει ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή για 4-5 φορές, έως ότου παγώσει καλά το παρφέ και γίνει αφράτο. Κατόπιν, το μεταφέρουμε μέσα σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα με μήκος 20 εκ. (μήκος), πλάτος 10 εκ. και ύψος 7 εκ. ή άλλη φόρμα της αρεσκείας μας με ίδια χωρητικότητα. Αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες, να παγώσει καλά. Ξεφορμάρουμε βυθίζοντας τη φόρμα κατά τα 2/3 σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζοντας σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε με φρέσκες, πλυμένες και καθαρισμένες φράουλες.