Η μαρμελάδα είναι ο πιο νόστιμος τρόπος για να κρατήσεις τη δροσιά του σύκου όλο το χειμώνα. Βρες παρακάτω μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για μαρμελάδα σύκο.
Συνταγή για μαρμελάδα φράουλα | Η ιδανική εποχή για να φτιάξεις την πιο νόστιμη μαρμελάδα
Συνταγή για μαρμελάδα σύκο
Υλικά
- 1 κιλό σύκα
- 200 γραμ. καστανή ζάχαρη
- χυμό από 1 λεμόνι
- 5-6 γαρίφαλα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σύκα και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 12 ώρες.
Κατόπιν μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα γαρίφαλα και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά ενώ ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα με ξύλινο κουτάλι.
Αν δούμε πως το μείγμα βγάζει αφρούς, αφαιρούμε το μεγαλύτερο μέρος τους με μια τρυπητή κουτάλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα.
Μόλις κρυώσει η μαρμελάδα τη μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Πώς θα φτιάξεις μαρμελάδα καρπούζι ακτινίδιο | Η συνταγή για την πιο καλοκαιρινή μαρμελάδα