Συνταγή για μαρέγκες

Από τον Στέλιο Παρλιάρο<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Από τον Στέλιο Παρλιάρο



Βάρος: 1/2 κιλό, Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 1½ ώρα


Υλικά
200 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου 6-7 ασπράδια)
200 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
200 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα, τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά την άχνη κοσκινισμένη ανακατεύοντας απαλά με μια ευλύγιστη κουτάλα (μαρίζ). Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε μια σακούλα κορνέ με φαρδύ, στρογγυλό στόμιο και σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολλα μπαστούνια μήκους 10 εκ. και πάχους 2 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C για 1½ ώρα. Προσοχή, δεν αυξάνουμε τη θερμοκρασία για να μη βγουν κίτρινοι οι μπεζέδες.