Follow us

Συνταγή για μαλακά, δίχρωμα cookies

Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

Συνταγή για μαλακά, δίχρωμα cookies

Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη


Πηγή: coolartisan.net

Υλικά

120 γραμμάρια βούτυρο
60 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
60 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
240 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
? κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
? κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι πέρλες σοκολάτας λευκές
½ φλιτζάνι πέρλες σοκολάτας μαύρες
30 γρ κουβερτούρα

Συνταγή για μαλακά, δίχρωμα cookies

Εκτέλεση


Χτυπάμε στο μπολ ενός μίξερ με το φτερό τις ζάχαρες και το βούτυρο για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα για άλλα 5 λεπτά.
Γυρίζουμε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι
Λιώνουμε τα 30 γρ κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια
Ανακατεύουμε το ένα κομμάτι με τη λιωμένη κουβερτούρα για να φτιάξουμε μια σοκολατένια ζύμη
Πλάθουμε τα μπισκότα ενώνοντας ένα κομμάτι από την κάθε ζύμη για να φτιάξουμε ένα ολόκληρο cookie
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας (λευκές στο σοκολατένιο κομμάτι και μαύρες στο λευκό κομμάτι)
Ψήνουμε για 8 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C
Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε το να κρυώσουν για λίγα λεπτά στο ταψί πριν τα βγάλουμε

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr