Μια τέλεια και πολύ εύκολη συνταγή για την περίοδο της νηστείας. Συνταγή για μάφιν με κακάο που μπορείς να απολαμβάνεις το πρωί με τον καφέ σου αλλά και κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας.
Νηστίσιμο ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και φράουλες με συνταγή της ειδικού
Χρόνος προετοιμασίας 5΄
Χρόνος ψησίματος 25΄
Μάφιν 6
Συνταγή για μάφιν με κακάο χωρίς αυγά | Υλικά:
- 1½ φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 3 κ.σ. κακάο
- 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 3/4 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
- 1 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.γλ. σόδα
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1/5 φλιτζ. σουσαμέλαιο
Εκτέλεση:
1. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Ρίχνουμε το ξύσμα, το σουσαμέλαιο και το ξίδι. Τέλος διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Με κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά.
2. Λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο 6 ατομικά φορμάκια για μάφιν. Ισομοιράζουμε το μείγμα. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα τα μάφιν και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160οC για 25΄, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν ελαφρά στην επιφάνεια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα ξεφορμάρουμε.
Διατροφικό Σχόλιο
Άλλη μια υπέροχη ιδέα για να ενσωματώσεις τα γλυκά σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. Τι καλύτερο από ένα αγαπημένο μάφιν για να ξεκινήσεις τη μέρα σου ή για το απογευματινό γλυκάκι σου πού και πού; Χαμηλό σε χοληστερόλη και πολύ καλή πηγή φυτικών ινών λόγω του αλευριού ολικής άλεσης.
Κάθε μάφιν περιέχει:
Θερμίδες 209 (10%)
- Σάκχαρα 4g (4%)
- Λίπος 10g (14%)
- Κορεσμένα Λιπαρά 2g (10%)
- Νάτριο 328mg (14%)
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το βιβλίο Η Δίαιτα των Ειδικών
Θέλω γλυκό στη νηστεία, τι να φάω; H διαιτολόγος προτείνει τα καλύτερα γλυκά