Follow us

Συνταγή για κέικ μωσαϊκό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Για 8-10 μερίδες

Κεικ μωσαϊκό

Για 8-10 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 10'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ 3 ΩΡΕΣ

1 φλ. κακάο
1 φλ. άχνη ζάχαρη
1/4 φλ. γάλα καρύδας ή φρέσκο γάλα
1 κ.γ. υγρή βανίλια
250 γρ. μαργαρίνη
20 μπισκότα πτι-μπερ ολικής άλεσης
λίγη λιωμένη σοκολάτα για το τελείωμα
λίγη τριμμένη καρύδα για το σερβίρισμα

1. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

2. Σε μπολ βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και τη λιωμένη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε μια πάστα σοκολάτας που να αλείφεται.

3. Θα χρησιμοποιήσουμε μικρή, μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ντύνουμε τη φόρμα.

4. Κάνουμε στρώσεις πάστα σοκολάτας και μπισκότο. Αρχίζουμε με πάστα και τελειώνουμε με πάστα. Φροντίζουμε να αλείφουμε πολύ καλά και γύρω γύρω με πάστα σοκολάτας.

5. Παγώνουμε το κέικ για περίπου 2.30' με 3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

6. Το ξεφορμάρουμε, το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και σιγά σιγά το περιχύνουμε με λίγη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου.

7. Ξαναπαγώνουμε για λίγο να σφίξει η σοκολάτα.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.




Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr