Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
Πηγή: coolartisan.net
Υλικά
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
140 γραμμάρια Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
3 αυγά
50 γραμμάρια πεκάν ψιλoκομμένα
1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° στον αέρα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή 6 μικρές και τις αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Μόλις αφρατέψουν βγάζουμε το φτερό και βάζουμε το σύρμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν ρίξουμε το άλλο.
Προσθέτουμε το αλεύρι, μία πρέζα αλάτι, τα πεκάν και τέλος τον καφέ και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά αν έχουμε χρησιμοποιήσει μεγάλη φόρμα και 30 για μικρές φόρμες.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Tip: διακόσμησε με γλάσο σοκολάτας και ολόκληρα πεκάν
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr