Δοκίμασε την πιο νόστιμη συνταγή για καρμπονάρα στο φούρνο με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη.
Κανελόνια με κιμά | Μάθε πώς φτιάχνεται η παραδοσιακή συνταγή
Παπαρδέλες με μπέικον και αυγά | Να τι θα μαγειρέψεις σήμερα
Συνταγή για καρμπονάρα στο φούρνο από τον Άκη Πετρετζίκη
4 μερίδες, 45' χρόνος προετοιμασίαςΥλικά:
- 250 γρ. μπέικον κομμάτι
- 250 γρ. μανιτάρια
- 250 γρ. τορτελίνια
- 150 γρ. σπανάκι
- 250 γρ. τυριά τριμμένα ή κατσικίσιο
- 330 γρ. κρέμα γάλακτος
- 330 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια σοτάρουμε τα μανιτάρια σε 2 δόσεις με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε το σπανάκι σε δόσεις στο τηγάνι με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να μαραθεί. Παράλληλα Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το νερό.
- Παίρνουμε 4 βαθιά μπολ και κάνουμε μία γούβα με 2 φύλλα αλουμινόχαρτο και μία λαδόκολλα. Μοιράζουμε τα τορτελίνια χωρίς να τα έχουμε βράσει, τη γέμιση και την υγρασία στα 4.
- Κλείνουμε καλά τα αλουμινόχαρτα και τη λαδόκολλα, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25-30 λεπτά.