Μια συνταγή - πρόταση από την ελληνομερικανίδα σεφ Cat Cora!
Υλικά
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο
ελαιόλαδο (συν 1 φλιτζάνι)
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 μεγάλο αγγούρι
1 μικρό κρεμμύδι
12 ελιές Καλαμάτας
1 φλιτζάνι τυρί φέτα (τριμμένη)
½ φλιτζάνι ξίδι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στον τρίφτη το σκόρδο και στη συνέχεια το σοτάρουμε στο τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια- υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να καραμελώσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέχρι να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Σε μια πιατέλα κόβουμε τα λαχανικά μας σε φέτες, τα αλατοπιπερώνουμε και στην κορυφή της σαλάτας βάζουμε τις ελιές και την τριμμένη φέτα. Χτυπάμε μαζί το ξίδι, ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα και στο τέλος βάζουμε το σοταρισμένο σκόρδο.
Πηγή: Τηλεθεατής