Τώρα που είναι στην εποχή τους θα βρεις υπέροχες, ώριμες και φτηνές φράουλες. Δοκίμασε να φτιάξεις μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές με αυτές, συνταγή για cheesecake με φράουλες.
Συνταγή για κρύο τσιζκέικ με ανθότυρο και σάλτσα βύσσινο
Συνταγή για cheesecake με φράουλες
Υλικά
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive ή Μιράντα
- 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
Για την κρέμα
- 600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 20 γρ. αγελαδινό βούτυρο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για την επικάλυψη
- 500 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- 2 κουτ. σούπας νερό
Εκτέλεση
Για τη βάση μπισκότου
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε μαζί. Βάζουμε ένα τσέρκι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο και το τυρί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα. Μπορείς να το κάνεις και με το χέρι αλλά απαιτεί αρκετή δύναμη και επιμονή. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 – 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.
Για το topping
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό, για να γίνει πιο ρευστή. Μόλις κρυώσει καλά το τσιζκέικ, το βγάζουμε από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνειά του με το μείγμα της μαρμελάδας. Μπορούμε να γαρνίρουμε είτε με φράουλες είτε με φρούτα του δάσους.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr