Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
Πηγή: coolartisan.net
Υλικά για το κέικ
4 αυγά
225 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
300 γραμμάρια ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
500 γραμμάρια καρότο τριμμένο
300 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 βανίλια
200 γραμμάρια ψιλοκομμένο καρύδι
Υλικά για το γλάσο
250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γραμμάρια τυρί κρέμα
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με το σύρμα στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε.
Ανακατεύουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), το τυρί κρέμα και την άχνη πολύ καλά για να φτιάξουμε ένα ομοιγενές μείγμα.
Με αυτό το μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρύου κέικ.