Εύκολη συνταγή για απλ κραμπλ ή αλλιώς τριφτή μηλόπιτα

Η apple crumble (απλ κραμπλ) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή Βρετανικά επιδόρπια, μια αγγλική εκδοχή της κλασικής μηλόπιτας.

Η apple crumble (απλ κραμπλ) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή Βρετανικά επιδόρπια, μια αγγλική εκδοχή της κλασικής μηλόπιτας. Το κραμπλ σημαίνει «τριμμένο» ή «θρυμματισμένο» και το όνομα προέρχεται από τον συνδυασμό της θρυμματισμένης ζύμης με το μήλο. Δες παρακάτω μία εύκολη συνταγή για απλ κραμπλ.

Συνταγή για τάρτα με σύκο, μασκαρπόνε και φιστίκι

Εύκολη συνταγή για απλ κραμπλ

Υλικά

  • 1 κιλό μήλα
  • 4 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Μια χουφτα σταφίδες

    Για το crumble:

  • 175 γρ βούτυρο
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 110 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα αμύγδαλα ωμά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα μας σε χοντρές φέτες. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την ζάχαρη, την κανέλα και τις σταφίδες, και τα ανακατεύουμε. Τα τοποθετούμε στο πυρέξ.

Στο μίξερ, τοποθετούμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, την ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα και τα ‘χτυπάμε’ μέχρι να μοιάζουν με χοντρά ψίχουλα. Στο τέλος ρίχνουμε και τα αμύγδαλα, και ‘χτυπάμε’ λίγο, μέχρι να αλεστούν κι αυτά.

Τοποθετούμε το μείγμα του crumble πάνω στα μήλα, και πιέζουμε λίγο με τα χέρια να πάει παντού.

Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, και όταν βγάλουμε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε σε κομμάτια.

Tip: Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Συνταγή για στρούντελ με μήλα και αχλάδια χωρίς ζάχαρη και χωρίς κόπο

Μια συνταγή του Γαβριήλ Νικολαΐδη, aka Cool Artisan. Βρες εδώ περισσότερες συνταγές του.