Όπως την ανακαλύψαμε στο argiro.gr
Υλικά συνταγής
16 φύλλα λαζάνια εμπορίου
2 φιλέτα σολομό χωρίς το δέρμα (400 γρ. περίπου και τα δύο)
1 λίτρο γάλα
4 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. βούτυρο
λιγο μοσχοκάρυδο
1 φλ. παρμεζάνα
150 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Για τα λαχανικά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια σε φέτες
2 πράσα σε φέτες
500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε πυρίμαχο σκεύος. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180?C.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο. Προσθέτουμε τον σολομό και το καρότο και ψήνουμε για 2' κάθε πλευρά. Ίσα να αλλάξει χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Μαδάμε τον σολομό σε κομματάκια και προσθέτουμε τον άνηθο.
Σε καυτή κατσαρόλα με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Σε κανάτα ανακατεύουμε το γάλα, το βούτυρο ,το κορν φλάουρ λίγο μοσχοκάρυδο κι αλατοπίπερο. Το προσθέτουμε στα μανιτάρια και αφήνουμε για λίγα λεπτά να πήξει ελαφρά. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα 3/4 της παρμεζάνας. Κρατάμε λίγη για την επιφάνεια.
Ρίχνουμε 1 φλ. κρέμα μανιταριών στο ταψί. Κάνουμε μια στρώση λαζάνια, σολομό και λαχανικά. Περιχύνουμε με 1 φλ. κρέμα μανιταριών, επαναλαμβάνουμε στρώσεις λαζάνια , σολομό ,λαχανικά και κρέμα. Τέλος καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λαζάνια και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 35', ξεσκεπάζουμε και πασπαλίζουμε με κομμάτια μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα .Ψήνουμε για 15 επιπλέον. Αφήνουμε να σταθεί για 10' και σερβίρουμε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr