Sense: To εστιατόριο που γοητεύει κάθε σου αίσθηση

Μια από τις πιο συναρπαστικές γαστρονομικές εμπειρίες της πόλης

Eνδεχομένως να έχεις ακούσει αρκετά (καλά) πράγματα για τον Θοδωρή Παπανικολάου και όσα δημιουργεί στην κουζίνα του Sense Fine Dining. Σε καμιά περίπτωση, δεν θα καταλάβεις όμως για τι ακριβώς πρόκειται, αν δεν επισκεφθείς το εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου AthensWas, στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ασφαλώς δοκιμάσεις τα πιάτα του. Tότε θα αντιληφθείς πως όσα διθυραμβικά λέγονται και γράφονται είναι -τουλάχιστον- λίγα.

Αρχικά σε προδιαθέτει κάτι παραπάνω από θετικά ο κομψότατος χώρος και η εκπληκτική οπτική της Ακρόπολης. Αυτό όμως είναι απλά ένα ισχυρό plus του εστιατορίου. Το δυνατότερο χαρτί του είναι η εξαιρετική -από κάθε άποψη- κουζίνα του, που φέρει από το πρώτο έως το τελευταίο πιάτο τη σφραγίδα ενός εκ των καλύτερων νέων Ελλήνων chef.

Δεν χρειάζεται να περάσουν παρά μόνο μερικά λεπτά για να μπεις κατευθείαν στο κλίμα, με τα amuse-bouche να σε πείθουν πως εύκολα θα μπορούσες να τρως σε κυριακάτικο τραπέζι μαζί με την οικογένειά σου: Ειδικά οι μπουκίτσες σπανακόπιτας και κοτόπουλου στο φούρνο με πατάτες μοιάζουν λες και μόλις βγήκαν από το ταψί, λίγο πριν φτάσει ο πεντανόστιμος λαχανόκηπος, με κόκκινο και κίτρινο παντζάρι, γλυκοπατάτα, πατάτα, καρότο, κολοκυθάκι, σελινόριζα και φράουλα.

Tα παραπάνω σε προετοιμάζουν για το πληθωρικό παστίτσιο, με χειροποίητες μακαρούνες γεμιστές με κιμά από μανιτάρια, μπεσαμέλ τραχανά, κανθαρέλες και porcini. Ακολούθησε το προσωπικό αγαπημένο μου: το γιουβέτσι χταπόδι, με νιόκι από κριθαράκι, τρούφα και κυδώνια, wakame και chips μανιτάρι. Είναι από εκείνα τα (λίγα) πιάτα που μόνο και μόνο που τα σκέφτεται κάποιος, του ανοίγει η όρεξη. .

Ένα ακόμη highlight του είναι το πολυφωτογραφημένο και postαρισμένο στα social media παπάκι: Μια unique παρουσίαση του φουά γκρα με χαλβά Φαρσάλων και μανταρίνι, ευφάνταστο όσο και νόστιμο πιάτο. Και πάνω που νομίζεις πως δεν μπορείς να ενθουσιαστείς περισσότερο, κατέφθάνει στο τραπέζι το εξαιρετικό καπόνι, σκεπασμένο με δέρμα από bisque, με κρέμα κακαβιάς και ντολμαδάκι μυδοπίλαφο. Last but not least (σίγουρα όχι) από όσα δοκίμασα ( κι αυτό γιατί σταμάτησα καθαρά λόγω... χώρου στο στομάχι μου) το κουνέλι στιφάδο, χωρισμένο σε μπούτι, φιλέτο, παϊδάκια, μπισκότο με τα συκωτάκια, μαζί με κέτσαπ από πιπεριά Φλωρίνης και ροδάκινο.

Δυστυχώς, δεν μπορούσα να δοκιμάσω το γουρουνόπουλο με πρασσοσέλινο, αλλά ίσως αυτό να αποτελεί και την καταλληλότερη αφορμή για την επόμενη φορά.

Αυτό που έχει καταφέρει το Sense Fine Dining και ο Θοδωρής Παπανικολάου δεν είναι απλά να φτιάξουν ένα ακόμη εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας στην Αθήνα. Αλλά να παρουσιάσουν την ελληνική δημιουργική κουζίνα με τον τρόπο που πρέπει το 2018. Μια σύγχρονη ματιά και μια παιχνιδιάρικη οπτική σε κλασικές ιδέες, με χρήση εξαιρετικών τεχνικών. Αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά στην πραγματικότητα ίσως και να είναι το πιο σημαντικό και δυσκολότερο όλων.

Info

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, στον 7ο όροφο του AthensWas

Tηλ. Κρατήσεων: 210 9200240

Sense Fine Dining - Τρίτη - Σαββατο 12:00 - 17:00 & 18:00- 01.00 (τελευταία παραγγελία στις 23.00)

Casual Sense - Κυριακή 13:30-20:30 (χαλαρό κυριακάτικο μεσημεριανό μενού).