Sani Gourmet: Στον δρόμο του Μεταξιού για δεύτερη χρονιά

Ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο μυρωδιές και χρώματα ξεκινάει

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο μυρωδιές και χρώματα ξεκινάει


Το ταξίδι που ξεκίνησε πέρυσι στον Δρόμο του Μεταξιού, συνεχίζει και φέτος το Sani Gourmet, διανύοντας φέτος 10 χρόνια στον χώρο της γαστρονομίας. Από τις 8 έως τις 17 Μαΐου, το Sani Gourmet μας προσκαλεί σε ένα γαστρονομικό ταξίδι με μυρωδιές και χρώματα που ξυπνούν μνήμες πολιτισμού από τις χώρες της Ανατολής και της Μεσογείου.

Πέρσι το Sani Gourmet ξεκίνησε τη μακριά διαδρομή του Δρόμου του Μεταξιού θέλοντας να αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη στη σύγχρονη συζήτηση περί γαστρονομίας, πέραν του ότι το φαγητό δένει πολιτισμικά την Ασία με την Ευρώπη. Γι' αυτό το λόγο, φέτος διευρύνει τη συμμετοχή των χωρών που συμμετέχουν, με προσκεκλημένους σεφ όχι μόνο από την Κίνα, την Ινδία, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά και από την Περσία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, οι οποίοι θα δώσουν τη δική τους, ενδιαφέρουσα διάσταση στη θεματική αυτή ενότητα.

Οι συμμετέχοντες σεφ

Alfred Prasad – ΙΝΔΙΑ (1 αστέρι Michelin)
Tάσος Μαντής - ΕΛΛΑΔΑ
Κemal Demirasal - ΤΟΥΡΚΙΑ
Anar Gasimov - ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
Lorenzo Cogo – ΙΤΑΛΙΑ (1 αστέρι Michelin)
Hamid Salimian - ΙΡΑΝ
Tim Yau Lai – ΚΙΝΑ (2 αστέρια Michelin)
Χρύσανθος Καραμολέγκος - ΕΛΛΑΔΑ
Tamara (Tekuna) Gachechiladze – ΓΕΩΡΓΙΑ



Info
www.sanigourmet.gr