Sani Gourmet 2015: Το MissBloom.gr βρέθηκε στο πρώτο τριήμερο του Φεστιβάλ

Μία γεύση από τη φετινή διοργάνωση

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ
Μία γεύση από τη φετινή διοργάνωση

Με ένα cocktail party, σε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό ξεκίνησε το φετινό Sani Gourmet, ταξιδεύοντας όλους τους παρευρισκόμενους σε ένα μαγευτικό ταξίδι στον Δρόμο του Μεταξιού. Το MissBloom.gr έζησε την υπέροχη εμπειρία της φετινής διοργάνωσης και απόλαυσε ένα γαστρονομικό ταξίδι από την Ανατολή στη Μεσόγειο.

Η ομάδα της διοργάνωσης έστησε ένα εξωτικό installation με καμήλες, υπέροχες συνθέσεις λουλουδιών και φυσικά άφθονο ποτό και finger food, δίπλα ακριβώς στη θάλασσα και με τη συνοδεία live μουσικής. Πέρυσι, το Sani Gourmet ξεκίνησε τη μακριά διαδρομή του Δρόμου του Μεταξιού, η οποία συνεχίζεται φέτος (διάβασε εδώ περισσότερα για τη διοργάνωση), με τη φιλοδοξία να τερματιστεί έχοντας αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη στη σύγχρονη συζήτηση περί γαστρονομίας, πέραν του ότι το φαγητό δένει πολιτισμικά την Ασία με την Ευρώπη. Γι' αυτό το λόγο διεύρυνε τη συμμετοχή των χωρών που συμμετέχουν, με προσκεκλημένους σεφ όχι μόνο από την Κίνα, την Ινδία, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά και από την Περσία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, οι οποίοι δίνουν τη δική τους, ενδιαφέρουσα διάσταση στη θεματική αυτή ενότητα.

Ο Φωκίων Ζησιάδης, Αντιπρόεδρος του Sani Resort με τη Μάτα Ζησιάδη


Ο εικαστικός Μάριος Ελευθεριάδης που επιμελήθηκε το installation του φεστιβάλ


Ελένη Στρατάκη (Υπεύθυνη Παραγωγής Sani Gourmet) & Όλγα Ταμπουρή - Μπάμπαλη (Καλλιτεχνική Διευθύντρια Sani Festival)


Η Γεωργία Δώδου PR/Communications Manager του Sani Resort με τον chef/food editor Δημήτρη Κοπαράνη


Ο chef Γιάννης Παρίκος με τους διευθυντές του ξενοδοχείου Kevin Kainz & Σάκη Σπυριδόπουλο


Συνέχεια στη σελίδα 2


Στο πρώτο τριήμερο του Sani Gourmet, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της ινδικής κουζίνας από τον βραβευμένο chef Alfred Prasad, να δοκιμάσουν τα ιδιαίτερα πιάτα του Τούρκου chef Kemal Demirasak, να γευτούν την ελληνική κουζίνα του δικού μας chef Τάσου Μαντή, αλλά και να πάρουν μία γεύση από την αζέρικη του Anar Gasimov (μάθε εδώ περισσότερα για τους chef).


Οι chef Kemal Demirasak, Alfred Prasad και Τάσος Μαντής


Ο chef Alfred Prasad από την Ινδία


Ο chef Τάσος Μαντής


Ο Τούρκος chef Kemal Demirasal


Ο chef Anar Gasimov από το Αζερμπαϊτζάν

Συνέχεια στη σελίδα 3


Το Sani Gourmet συνεχίζεται έως τις 17 Μαΐου στο Sani Resort στη Χαλκιδική.



Η Editor in Chief του missbloom.gr & του madamefigaro.gr, Ελένη Στασινοπούλου με τη Διευθύντρια & Εκδότρια του Madame Figaro, Στέλλα Ράπτη


Ο Λεωνίδας Ζησιάδης


Νάσια Ευθυμίου (PR/Press Assistant του Sani Festival)
και Βασιλική Ζιώγα (Social Media Editor @Huffington Post Greece)