Sambal Oelek: Φτιάξε την καυτερή σάλτσα από την Ινδονησία για λαχανικά, ψάρια και ψητά

Μία πολύ διαφορετική αλλά και εύκολη συνταγή που ταιριάζει με τα περισσότερα πιάτα σου

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

Το Sambal oelek είναι μια από τις πιο δημοφιλείς σάλτσες της ασιατικής κουζίνας, που αν είσαι λάτρης των καυτερών γεύσεων και της πολυεθνικής κουζίνας, θα αγαπήσεις. Η sambal oelek είναι κοινή συνταγή σε χώρες που προτιμούν τα καυτερά φαγητά και κυρίως στη Μαλαισία, Ινδονησία, Ταϊλάνδη, Σιγκαπούρη και πολλές ακόμα. Πώς θα φτιάξεις μόνη σου την καυτερή αυτή σάλτσα; Βρες παρακάτω την πανεύκολη συνταγή.

Sambal Oelek: Υλικά

  • 1/5 κιλό καυτερές κόκκινες πιπεριές (όπως jalapeño ή serrano), με τους σπόρους και ψιλοκομμένες
  • 1/3 κούπας ξίδι ρυζιού
  • 1 1/2 κ.γλ. αλάτι kosher
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. νερό