Αν αγαπάς τη μαγιονέζα και δεν θέλεις να την αποκλείσεις από τη διατροφή σου μάθε να φτιάχνεις εύκολα τη σπιτική εκδοχή της χωρίς συντηρητικά και περιττές θερμίδες. Συνδύασέ τη με τα κατάλληλα υλικά για να δημιουργήσεις μια ελαφριά σαλάτα για το μεσημεριανό σου.
Σαλάτα ζυμαρικών με πέστο ρόκας για ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα
Εύκολες συνταγές για σαλάτα με κοτόπουλο για το γραφείο που είναι πλήρες γεύμα
Υλικά:
- 3 καρότα κομμένα σε κυβάκια
- 5 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- 300 γρ. αρακά
- 4-5 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 1 αυγό βρασμένο σφιχτό, ψιλοκομμένο
- 200 γρ προσούτo, σε πολύ λεπτές φέτες
- Μερικά φύλλα ρόκας πλυμένα και στραγγισμένα
Συνταγή για τη σπιτική μαγιονέζα:
- 1 ½ φλιτζάνια του τσαγιού λάδι
- 1 κρόκος αυγού
- ½ κουταλάκι του γλυκού ξίδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- ο χυμός 1 λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
1. Βράζετε χωριστά τα λαχανικά, 16’ τα καρότα, 15’ τις πατάτες και 8’-9΄ τον αρακά, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ανακατεύετε μεταξύ τους.
2. Προσθέτετε τα αγγουράκια τουρσί, το αυγό και την κάππαρη. Ετοιμάζετε τη μαγιονέζα ως εξής: σ’ ένα μεγάλο μπολ βαθύ μπολ τοποθετείτε τον κρόκο αυγού και χτυπάτε καλά με το σύρμα ή το μίξερ. Προσθέτετε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο, χτυπώντας συνέχεια με το μίξερ. Προσθέτετε τη μουστάρδα, το λεμόνι κατά μικρές ποσότητες, το αλάτι, το πιπέρι, το ξίδι ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με τα λαχανικά και αφήνετε την σαλάτα στο ψυγείο.
3. Σκορπίζετε σε 6 ποτήρια φύλλα ρόκας και καλύπτετε τα πλαϊνά τοιχώματα των ποτηριών με φέτες προσούτο. Μοιράζετε στα ποτήρια τη σαλάτα και αφήνετε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τα σερβίρετε.
Τα μυστικά της μαγιονέζας είναι δύο: τα υλικά να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου και το ελαιόλαδο να είναι πολύς καλής ποιότητας. Αν τη θέλετε πιο πηχτή, αυξάνετε λίγο περισσότερο τη δόση του ελαιόλαδου.
Πηγή: Κουζίνα και ποιότητα ζωής
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr