Σαλάτα με Ψητή Κολοκύθα και Φακές
Υλικά
1 κιλό κίτρινη κολοκύθα
250 γρ. φακές
1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
4 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελ. σκόρδο τριμμένο
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
4 κ.σ. ανάλατο κολοκυθόσπορο
Για το ντρέσινγκ
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μπαλσάμικο
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε την κολοκύθα και κόψτε τη σε μικρότερα ακανόνιστα κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.
- Βάλτε τα σε ένα ταψί, περιχύστε τα με λίγο ελαιόλαδο και αλατίστε τα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 20'.
- Βράστε τις φακές για 25' χωρίς να τις αλατίσετε και στραγγίξτε τις.
- Βάλτε σε ένα μπολ τις φακές, το κρεμμύδι, το σέλερι, τον μαϊντανό, το σκόρδο και το θυμάρι και αλατίστε τις.
- Βάλτε τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα.
- Περιχύστε τις φακές με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε.
- Βάλτε στο πιάτο τα κομμάτια της ψημένης κολοκύθας, ρίξτε επάνω τις φακές και πασπαλίστε με τον κολοκυθόσπορο.
Tip
Ψητή κολοκύθα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σε ριζότο, σάλτσες για ζυμαρικά ή ως γαρνιτούρα για ψητά πουλερικά και χοιρινό.
Πηγή | tasty-guide.gr