Η σαλάτα με κοτόπουλο είναι η πιο καλή ιδέα για εύκολο, γρήγορο και χορταστικό φαγητό. Δες πώς θα συνδυάσεις την πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας που προσφέρει το κοτόπουλο με καλούς υδατάνθρακες, όπως το καστανό ρύζι και η κινόα. Φυσικά μαζί και τα καλά λιπαρά, όπως το ελαιόλαδο.
Τι να φάω σήμερα; Δοκίμασε την ελαφριά σαλάτα με ζυμαρικά και σάλτσα γιαουρτιού
Να οι τρεις καλύτεροι συνδυασμοί για σαλάτα με κοτόπουλο για μεσημεριανό γεύμα
Σαλάτα Caesar με κινόα, κοτόπουλο και kale:
Υλικά:
-2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
-2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
-1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
-1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
-1/2 κουταλάκι του γλυκού πάστα αντζούγιας
-1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
-6 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
-5 φλιτζάνια κομμένο kale
-1 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο quinoa
-1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου
-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
-Φτιάξε τη σως ανακατεύοντας το ζεστό νερό, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, τον χυμό φρέσκου λεμονιού, την πάστα αντζούγιας, το σκόρδο και το μαύρο πιπέρι.
-Σε ένα μπολ ανακάτεψε το kale, την quinoa και το στήθος κοτόπουλο, ψημένο.
-Περιέχυσε με τη σως και ολοκλήρωσε τη σαλάτα με τα καρύδια.
Σαλάτα με καστανό ρύζι, κοτόπουλο και φιστίκια
Υλικά:
-1 φλιτζάνι καστανό ρύζι
-2 φλιτζάνια τεμαχισμένο στήθος κοτόπουλου
-1/2 φλιτζάνι τριμμένο καρότο
-1/3 φλιτζανιού κομμένα φρέσκα κρεμμύδια
-1/4 φλιτζάνι αράπικα φιστίκια
-1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
-4 κουταλάκια του γλυκού έλαιο κανόλα
-1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Ψήσε και κόψε σε κυβάκια το κοτόπουλο, ενώ παράλληλα βράσε το καστανό ρύζι. Όταν είναι έτοιμα, ανακάτεψέ τα σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Μπολ με κινόα, ψητό καρότο και κοτόπουλο:
Υλικά:
-2 φλιτζάνια κομμένα καρότα
-2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
-3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
-2 κουταλιές της σούπας νερό
-1 1/2 κουταλιές της σούπας μέλι
-3/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
-1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-1 1/2 φλιτζάνια μαγειρεμένο quinoa
-1 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
-1 1/2 φλιτζάνι κόκκινα σταφύλια
-1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
-1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού
-1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα σε φέτες
-4 φλιτζάνια μικτά χόρτα σαλάτα
-Ανακάτεψε τα καρότα με το μισό αλάτι και το ελαιόλαδο και ψήσε για περίπου 15 λεπτά στο φούρνο
-Ανακάτεψε καλά το υπόλοιπο αλάτι με το γιαούρτι, το μέλι, το νερό, το χυμό λεμονιού, το κύμινο και το πιπέρι σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το κινόα, τα καρότα, το κοτόπουλο, τα σταφύλια, το κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τα αμύγδαλα.
-Μοίρασε σε μπολ τα χόρτα και ολοκλήρωσε το πιάτο με το μείγμα.