Υλικά
250 γρ. βρασμένα φασόλια
150 γρ. σύγκλινο
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γλ. σκόνη κόλιαντρο
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι
ελαιόλαδο
1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
500 γρ. ντοματίνια
Για το ντρέσινγκ
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
- Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, αλατίστε τα, πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη και ραντίστε τα με ελαιόλαδο. Ψήστε τα στους 200°C για 15 λεπτά.
- Κόψτε το σύγκλινο σε μικρότερα κομμάτια και σοτάρετέ το σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Προσθέστε το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού και κατεβάστε από την εστία.
- Βάλτε σε ένα μπολ τα φασόλια, το σύγκλινο, τη ρόκα, τα ντοματίνια και τον κόλιαντρο.
- Σε άλλο μπολ ανακατέψτε τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύστε το στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε και σερβίρετε με ψημένες φέτες ψωμιού.
Tip
Το σύγκλινο είναι το παραδοσιακό παστό χοιρινό της Μάνης. Συνοδεύει πολύ ωραία τις σούπες με όσπρια.