Δοκιμάστε να σερβίρετε αυτές τις φακές, εκτός από μόνες τους ως σαλάτα μαζί με ψητό σολομό.
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
Vegan κεφτεδάκια με φακές και πλιγούρι για φυτική πρωτεΐνη και χωρίς τηγάνισμα
Σαλάτα με φακές από τον Βασίλη Καλλίδη
Υλικά για 6 άτομα:
- 500 γρ. φακές ψιλές
- 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
- 2 πιπεριές κόκκινες σε κυβάκια
- ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρος
- ½ ματσάκι άνιθος
- 1 ματσάκι άγρια ρόκα
- 10 ντοματίνια στη μέση
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 κ.σ. ξύδι
Εκτελεση:
Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό (για 20-25 λεπτά) μέχρι να μαλακώσουν αλλά και να κρατάνε λίγο. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Τις βάζουμε σε μπολ και τις ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Βάζουμε τη ρόκα και τα τοματίνια, το σκόρδο και περιχύνουμε τη σαλάτα με το ξύδι και το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σερβίρουμε με φρέσκο δυόσμο και βασιλικό από πάνω.