Στα σχεδόν 50 χρόνια λειτουργίας της η Grecotel επιλαμβάνεται διαφόρων θεματικών γαστρονομικών διαδρομών, γνωρίζοντας τις εθνικές κουζίνες των πελατών της και επιζητώντας τον συνεχή εμπλουτισμό και ανανέωση του γαστρονομικού προϊόντος της για να προσφέρει μοναδική εμπειρία διαμονής στο διεθνές πελατολόγιο της. Στα πλαίσια αυτά το Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort ήταν χορηγός και φιλοξένησε τη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα-2018, από 22 έως και 24 Οκτωβρίου, με 2 επίσημα δείπνα και 1 culinary summit, όπου και είχαμε την ευκαιρία να παραβρεθούμε.
Στην ειδυλλιακή τοποθεσία του Cape Sounio, με θέα τη θάλασσα και τον Ιερό Ναό του Ποσειδώνα, γίναμε "μάρτυρες" μίας γευστικής συμμαχίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, γνωρίσαμε εξαίρετες προσωπικότητες της ρωσικής γαστρονομίας και απολαύσαμε για μία ακόμα φορά τη δημιουργική κουζίνα του Σάκη Τζανέτου, Executive Chef του ξενοδοχείου.
Λαχανοντολμάς και ψάρι αλά σπετσιώτα στο culinary summit
Το φαγητό αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να γνωρίσεις τα ήθη και τα έθιμα ενός λαού. Οι συγκεντρώσεις γύρω από ένα τραπέζι με καλό φαγητό μάς ενώνουν και μας φέρνουν πιο κοντά. Αυτό ακριβώς έγινε και το summit μαγειρικής, όπου οι σεφ Αndrey Matiukha και Σάκης Τζανέτος αποφάσισαν να αλλάξουν συνταγές και να "δοκιμαστούν" ο ένας στην κουζίνα του άλλου. Κάπως έτσι, καταλήξαμε να τρώμε τον πιο νόστιμο λαχανοντολμά από τη Ρωσία από τα χέρια του έλληνα σεφ και σφυρίδα αλά σπετσιώτα δια χειρός του ρώσου σεφ.
Προς έκπληξή μας μάθαμε ότι ο λαχανοντολμάς θεωρείται παραδοσιακό ρωσικό πιάτο και είναι πεντανόστιμος στην εκδοχή του με κόκκινη σάλτσα. Εντύπωση όμως προκάλεσε και η δεξιότητα του σεφ Αndrey με το ψάρι, καθώς παρουσίασε μία σύγχρονη εκδοχή ενός παραδοσιακού, νησιώτικου πιάτου μας.
Λαχανοντολμάς σε εκτέλεση Σάκη Τζανέτου και συνταγή Andrey Matiukha
Σφυρίδα αλά σπετσιώτα σε εκτέλεση Andrey Matiukha και συνταγή Σάκη Τζανέτου
"Είναι πολύ μεγάλη τιμή να γνωρίζεις την κουλτούρα της Ελλάδας μαγειρεύοντας ελληνικές γεύσεις. Χρησιμοποίησα αρκετά βότανα και αρωματικά που ευδοκιμούν στο ξενοδοχείο, καθώς και προϊόντα υψηλής ποιότητας", σχολίασε ο ρώσος chef.
"Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κρατήσω την εκδοχή του λαχανοντολμά με κόκκινη σάλτσα και στο μενού μου" είπε με ενθουσιασμό ο Executive Chef του Cape Sounio, Σάκης Τζανέτος.
Η εμπειρία του Cape Sounio
Γεύσεις Μόσχας και υψηλή ρωσική γαστρονομία είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε από τον chef Αnton Salnikov σε μία χαρούμενη βραδιά, ανάμεσα σε νέους φίλους και με την καθοδήγηση του κ. Leonid Gelibterman, President του Διεθνούς Οινογαστρονομικού Κέντρου. Φθινοπωρινές γεύσεις, με υλικά από τη Ρωσία, συνέθεσαν ιδιαίτερα πιάτα που μας μύησαν στη γευστική κουλτούρα της Μόσχας.
Το Cape Sounio αποτελεί μία υπέροχη ευκαιρία να ξεφύγεις από την πόλη και να απολαύσεις τη φιλοξενία των Grecotel. Σε αυτό συμβάλλει φυσικά η υψηλή γαστρονομία που προσφέρουν τα ξενοδοχεία και στην περίπτωση του Cape Sounio, η δημιουργική ματιά του σεφ Σάκη Τζανέτου. Την επόμενη της ρωσικής βραδιάς, η μέρα ξεκίνησε με το πλούσιο πρωινό του Cape Sounio και που επιμελείται ο chef και η ομάδα του.
Ο μπουφές περιλαμβάνει μία πληθώρα μεσογειακών γεύσεων με highlight την κρητική γωνιά με τα βραβευμένα προϊόντα της Agreco, της φάρμας των Grecotel. Αυγά σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές, πίτες, λαχανικά και φρούτα, γλυκά, φρεσκοψημένα κέικ και κρουασάν, σπιτικές μαρμελάδες και πολλά ακόμη συνθέτουν το πιο θρεπτικό γεύμα της ημέρας.