Ριζότο με καπνιστή γαλοπούλα και φράουλα από τον Λευτέρη Λαζάρου

Ετοιμάσου για την παραλία μαγειρεύοντας light γεύματα<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ


Ετοιμάσου για την παραλία μαγειρεύοντας light γεύματα


Υλικά για 4 άτομα:

500γρ ρύζι αρμπόριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150γρ φράουλες κομμένες σε φέτες
300γρ καπνιστή γαλοπούλα σε κύβους
100 ml λευκό κρασί
700 mlζωμό κότας
200γρ παρμεζάνα φέτες
40γρ βούτυρο
60γρ κρέμα γάλακτος
Αλατοπίπερο


Εκτέλεση


Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την γαλοπούλα. Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά από τον ζωμό.
Μόλις το ρύζι βράσει αρκετά προσθέτουμε την κρέμα και τις φράουλες. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε με την παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο λάδι τρούφας για περισσότερο άρωμα.

Διάβασε Επίσης
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ


ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΑΡΠΑΤΣΙΟ ΜΕ ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ